Wednesday, 16 March 2011

Anwar oh Anwar.....

haih~~~ PER dah banyak kali dengar cerita dia masuk keluar mahkamah. well, so far nasib dia memang baik, asyik2 terlepas ajer, hahaha... bukan semua orang ada nasib macam tu, jeles PER taw~

yop, Anwar desak orang berhenti demonstrasi??? nak tau tak? PER rasa macam nak terguling2 atas lantai kat makmal ni aje tapi memikirkan ramai orang, PER sekadar senyum-nak-pecah-perut ajer, heeheehee..... what the joke, Anwar suruh orang berhenti berdemonstrasi??? selama ni bukan dia yang tak kisah ke? umm.... apa jadi dengan 'kebebasan bersuara' dia? apa jadi dengan 'kebebasan berpersatuan'? apa jadi dengan segalanya bebas yang dia bising2kan dulu? masa dulu2 dia kata tak apa berdemonstrasi, tapi sekarang tak boleh. kenapa ya?

ye la, sebab yang didemonstrasikan ialah dia sendiri. haa, senjata makan tuan, sedap? senjata yang asalnya disediakan untuk orang lain dah pusing balik kepada dia. huh, PER penah kena. masa dulu PER beli ular getah nak buat lawak kat kawan. lepas beli, PER simpan dalam beg. balik je rumah (tu tak sempat kenakan kawan lagi tu), PER terkejut melompat2 dan menjerit2 sebab PER ingat ada ular dalam beg PER (memang la ada, tapi getah je). so, PER penah rasa macam mana perasaan 'senjata makan tuan' ni. memang lawak la bila pikir balik.

kembali, time kenakan orang, semua halal, tapi kalau dah kena kat dia, dia marah2. padahal dia yang create benda tu. aduhai~

yang sekarang ni duk kecoh supaya dia serahkan DNA dari sampel darahnya kepada mahkamah. ye la, kalau Karpal Singh kata sampel tu tak sah, why not ambil yang baru, kita sahkan sendiri. haa? lagi best sebab dapat yang fresh punya sample. kalau2 la Anwar tu tak bersalah, kenapa nak panjang kan cerita? PER tak rasa la hidup dalam kontroversi ni aman, tapi mane la tau DSAI kita ni suka pulak hidup macam ni. hidup yang dipenuhi dengan berita di dada2 akhbar dan dikelilingi oleh papa/mamarazzi ni jadi feveret dia kot... tah laa, lain orang lain minat, ahaks! yang penting, PER tak minat hidup camntu...

ataupun memang dia ni sebenarnya2 bersalah. mengaku aje la, selagi dia tidak dibuktikan bersalah, udara segar KL memang dapat disedut everyday. al-maklum la, kalau dah masuk penjara tu, kegian pulak udara luar.

tah laaaaa......

addio~

p/s: Karpal Singh - Anwar perlu bertaubat. suka dengar tu, hahaha~~

No comments:

Post a comment